Norske folk for rasistiske

NorwayVoice / Oslo / Rasist er et ord som ofte blir brukt blant utlendinger i Norge, uansett situasjon.

Det er snakk om folk som vi møter ute på gaten eller hos nav, uansett hvor som helst, eller hvis en hendels ikke går som planlagt så blir nordmenn kalt for rasister.

La meg ta et eksempel: en person leverer søknad om sosialhjelp hos nav, etter at søknaden blir behandlet, får personen avslag på sosialhjelp.

Da raser han/hun, og vil med engang kalle sin saksbehandler for rasist pga et avslag.

Når en søknad er under behandling vil saksbehandleren som behandler en søknad vurdere om klinten virkelig trenger sosial støtte? De vil se på alle vedlagte dokumenter som følger med søknaden.

Dette var bare et lite eksempel på hvordan en utlending bruker sine fordommer på nordmenn, og er raske i å kalle dem for rasister.

Jeg sier ikke at det ikke finnes rasister, men de er ikke i flertall i forhold til tusener av gode snille nordmenn.

Vi ber alltid om at nordmenn skal slutte med å fordømme oss, men hvorfor slutter vi ikke også med fordømmelsene som vi også ofte driver med.

I løpet av de årene som jeg har levd i Norge har jeg lært at jeg skal aldri dømme en person før jeg blir godt kjent med eller ihvertfall snakke med personen.

Fordommer er ikke altid riktig. Vi mangler kunnskap om norsk kultur og samfunn. Vi dømmer nordmenn fra hva tv’en viser om samfunn og kultur, og det er helt feil.

Vi er ikke inkluderte og integrerte i det norske samfunnet som er en stor del av livet vårt. Vi er fortsatt bare utlendinger, vi ser aldri på oss selv dom nordmenn, og at vi også har like mange plikter og rettigheter som en nordmann. Vi er firkantet.

Minoritetsorganisasjoner burde sammen arbeide for å bygge et trygt samfunn i det flerkulturelle Norge. Vi må jobbe for å bygge fram et trygt samfunn for hver enkelt av alle oss i det landet vi bor i og respektere landets verdier, holdninger og normer.

Norway Voice Bladet

Nuhad Albakaa

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *