Si nei til terrorisme

Norway Voice / Oslo / Det flotte oppmøte som kan gir verden inspirasjon over hvor fredlige vi er.

Det er ikke lett for mange å møte opp på en vanlig arbeides dag og tid.

Og det som er også vakkert her er å møte folk som kom fra andre deler i Europa bare for å delta i markeringen idag.
Er kjempe glad og stolt for å si Jeg er fra et land hvor folk er varme og gode for hverandre.

“Krigen mot IS er ikke en krig kun for Irak, den er en krig muslimer og ikke-muslimer, kvinner og menn, store og små, nordmann eller verdensborger, alle må stå sammen. Krigen mot IS er også en ideologi krig. Jo større IS vokser, jo flere mennesker med et flott potensialet mister vi.

Disse menneskene, personene, er ikke kun irakere, det er ikke kun ofre av IS sin barbariske krigsføring, ofrene står også blant IS sine rekker.

Unge jenter helt ned til seksten års alderen blir hjernevasket til å forlate sine hjem og familie og reise ned til krigssoner.

For å kunne stoppe denne utviklingen, MÅ vi stå sammen.

Vi er her idag for å merkere at vi må stoppe vårs fellesfiende. Terror må stoppes med alle slages muligheter vi kan.

Nå står vi for å si nok er nok med terorr handling nok til land som støtter terrorr med penger og våpen.

Gjennom alle de årene har mange liv gått tapt pag. deres brutale handlinger.

Nå kjemper irakiske militæret mot ISIL, dem trenger vårs støtte både med ord og med å stå sammen håned for hånde mot terror.

Nå ønsker vi fra det norske myndihetene støtter Irak med sitt krig mot terror.

De historiske byene, er ikke kun arkitektur som ligger et sted i Irak, de historiske byene, er ikke noe som tilhører kun irakere, de historiske byene, er ikke noe for midtøsten bare. Disse historiske byene som blir revet ned, en etter en, er dine og min, disse stedene er der sivilasjoner ble født.

Det er der grunnlaget for samfunn ble lagt. De stedene som ble revet, er ikke noe kun jeg skal sorge over, men alle som er borgere av verdenssamfunnet.

Alle skal stå opp for det som er rett, og hvis man ikke står opp for verdensarven, som alle har rett på, så har man ikke stått opp for noe.

Borgerne i Irak står på dag og natt for å nedkjempe IS. Hvorfor skal vi i trygge Norge bry oss? Vi har det helt fint her tenker du, går og tar en kaffe mens jeg nyter utsikten til marka tenker du.

Kjære deg, du har like mye ansvar. Vi har alle like mye ansvar for å ta vare på fred og kjærligheten som verdenssamfunnet skal være bygd på. Krigen mot IS er ikke kun fysisk, men også ideologisk.

IS river ikke kun ned noen gamle bygninger, de river ned vuggene der sivilasjoner som selv det norske samfunnet har røtter til, ble født.

Kjære irakske borgere uansett hvor dere er, la oss stå sammen og bygge opp vårt land, la oss speile det fineste bilde av vårt kjære irak.

Vi må i dag sammen vise at vi ikke tillater terror.

At vi ikke vil fortsette å se på handlingene der, uten å gjør noe.

Vi må hjelpe. Både humanitært og militært.

Vi må kunne dele på varmen både i godt og vondt.

Nuhad Albakaa
21.03.2015